Δουλδέρης

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Traveling-Flying-hearing-aids

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Η πτήση με αεροπλάνο είναι ιδιαίτερα αγχωτική για πολλούς ανθρώπους. Ειδικότερα, οι άνθρωποι με απώλεια ακοής μπορεί να γίνουν νευρικοί κατά της διάρκεια μιας πτήσης.

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για το πως μπορείτε να κρατήσετε τον εαυτό σας και τα Ακουστικά βαρηκοΐας σας ασφαλή κατά τη διάρκεια των περιπετειών σας.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχει χρειαστεί να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, έστω μια φορά στη ζωή τους. Για τους ανθρώπους με απώλεια ακοής, αυτό είναι κάτι που προκαλεί νευρικότητα, ειδικά εάν φοράνε Ακουστικά Βαρηκοΐας. Ωστόσο, οι μακροχρόνιοι χρήστες έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του ταξιδιού με Ακουστικά Βαρηκοΐας και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στο διαδίκτυο για να βοηθήσουν τους άλλους. Έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις καλύτερες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να περάσετε όσο πιο εύκολα γίνεται η διαδικασία ελέγχου, επιβίβασης και πτήσης.

Πριν από το ταξίδι

Προκειμένου να αποφύγετε επιπρόσθετο άγχος, είναι καλό να ετοιμάσετε τις αποσκευές σας από νωρίς, ώστε να είστε χαλαροί.

Επειδή τα Ακουστικά Βαρηκοΐας σας είναι ζωτικής σημασίας, θα ήταν φρόνιμο να τα έχετε μαζί σας και όχι στην αποσκευή σας. Ενδεχομένως η αποσκευή σας να χαθεί στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να χαλάσει όλο το ταξίδι σας.

Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να ξεχνάτε κάτι, εδώ είναι μια λίστα με τα απαραίτητα αντικείμενα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

 • Επιπλέον μπαταρίες.

 Ίσως να μην μπορείτε να βρείτε τις μπαταρίες που χρειάζεστε στο εξωτερικό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές για όλο το ταξίδι σας.

 • Φορτιστής.

Εάν τα Ακουστικά Βαρηκοΐας σας λειτουργούν με μπαταρίες ιόντων λιθίου, βεβαιωθείτε ότι έχετε στις αποσκευές σας τη θήκη και τα καλώδια φόρτισης.

 • Μετατροπέας.

 Εάν ταξιδεύετε διεθνώς, βεβαιωθείτε ότι έχετε τους κατάλληλους μετατροπείς για τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά σας.

 • Αφυγραντήρας.

 Όπου κι αν πάτε, θα χρειαστείτε τον αφυγραντήρα σας. Εάν το ταξίδι σας είναι σε κρύο μέρος, είναι σημαντικό να στεγνώσετε τα ακουστικά σας μετά από το κρύο. Ομοίως, οι τροπικοί και καυτοί προορισμοί μπορεί να προκαλέσουν υγρασία και ιδρώτα.

 • Σετ καθαρισμού.

 Η συντήρηση δεν σταματά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Φροντίστε να έχετε μαζί σας το κιτ καθαρισμού!

 • Αξεσουάρ.

Δεν ταξιδεύετε μόνο με Ακουστικά Βαρηκοΐας, αλλά ταξιδεύετε και με τα αξεσουάρ τους. Βεβαιωθείτε ότι τα αξεσουάρ όπως τα μικρόφωνα, τα αξεσουάρ συνδεσιμότητας Bluetooth και οι φορητές θήκες είναι καλά συσκευασμένα και εύκολα στην εύρεση.

 • Προστασία ακοής.

Η χρήση ακουστικών ακύρωσης θορύβου δεν είναι ασυνήθιστο, ειδικά στις πτήσεις. Ίσως θελήσετε να αποκλείσετε τους ήχους των παιδιών ή των γειτονικών συνομιλιών. Βεβαιωθείτε ότι είναι συσκευασμένα πριν από την αποβίβαση.

Στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την περιήγηση στο αεροδρόμιο το πιο αγχωτικό μέρος του ταξιδιού. Ειδικότερα οι άνθρωποι με απώλεια ακοής, αγχώνονται ακόμα περισσότερο. Ο θόρυβος στα αεροδρόμια μπορεί να δυσκολέψει την επικοινωνία με μέλη της οικογένειας, με συνταξιδιώτες και με το προσωπικό του αεροδρομίου. Προκειμένου να αποφύγετε τη σύγχυση, ενημερώστε εξαρχής τα άτομα που ταξιδεύετε παρέα πως δυσκολεύεστε να ακούσετε. Εάν το γνωρίζουν εκ των προτέρων, θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν σε τυχόν δυσκολίες.

Στην περίπτωση που ο θόρυβος στο αεροδρόμιο γίνει ιδιαίτερα κουραστικός, σκεφτείτε να χαμηλώσετε την ένταση των Ακουστικών Βαρηκοΐας σας. Αυτό θα σας βοηθήσει και στον έλεγχο για ανιχνευτές μετάλλων. Όσο σημαντική και να είναι η επικοινωνία σας με τον κόσμο, η προστασία της ακοής σας είναι ακόμα πιο σημαντική.

Με το που εισέλθετε στο αεροπλάνο, τακτοποιηθείτε και ετοιμαστείτε για την απογείωση. Ακολουθούν 10 συμβουλές που θα κάνουν την πτήση σας πιο εύκολη, από την απογείωση έως την προσγείωση του αεροπλάνου.

 • Μείνετε ξύπνιοι κατά την άνοδο και την κάθοδο.

Αν κοιμηθείτε, μπορεί να μην είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε σωστά την πίεση του ύψους.

 • Ενημερώστε τον συνοδό σας σχετικά με την απώλεια ακοής σας.

Θα χαρεί να σας βοηθήσει ή να σας επαναλάβουν τις οδηγίες αν το χρειάζεστε.

 • Κρατήστε τα Ακουστικά Βαρηκοΐας σας κοντά κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να τα χρειαστείτε.

 • Μην αποθηκεύετε τα Ακουστικά σας στις τσέπες του καθίσματος.

 Είναι εύκολο να τα ξεχάσετε ή να τα σπάσετε όταν δεν βρίσκονται στις προσωπικές σας αποσκευές.

 • Αποφύγετε τη χρήση ωτοασπίδων κατά την απογείωση και την προσγείωση.

 Οι πιλότοι μπορεί να έχουν να πούνε σημαντικά πράγματα.

 • Αυξήστε την ένταση των Ακουστικών Βαρηκοΐας σας κατά τη διάρκεια των οδηγιών.

Ακόμη και αν τα έχετε ακούσει πριν, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο προσωπικό πτήσης.

 • Χρησιμοποιήστε χαρακτηριστικά μείωσης θορύβου.

Εάν υπάρχει ένα μωρό που κλαίει, μια αναταραχή ή δυνατοί κινητήρες, θα πρέπει να προστατέψετε τα αυτιά σας από το θόρυβο.

 • Τσίχλα.

Αυτή είναι μια κοινή συμβουλή, αλλά η κάμψη της σιαγόνας μπορεί να ανακουφίσει την πίεση.

 • Κλείστε μια θέση κοντά στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου.

Ο ήχος των κινητήρων είναι πιο δυνατός κοντά στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Η τοποθέτηση στο μπροστινό μέρος μπορεί να μειώσει το «χτύπημα» στα αυτιά.

Μετά την πτήση

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται: Η πτήση με αεροπλάνο μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής ; Στην περίπτωση, που μετά από μία πτήση αισθανθείτε πως δεν ακούτε, επισκεφθείτε το γιατρό. Ενώ υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι για απώλεια ακοής, καμία πτήση δεν μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμη απώλεια ακοής. Οι κίνδυνοι αυτοί συνδέονται περισσότερο με το θόρυβο των μηναχών του αεροσκάφους. Για το λόγο αυτό, είναι συνετό να αποφεύγετε τη χρήση ωτοασπίδων και ακουστικών κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε, ο στόχος του ταξιδιού είναι να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια. Προετοιμάζοντας την πτήση σας ακολουθώντας τις οδηγίες και προστατεύοντας την ακοή σας, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές ταξίδι.

Πηγή: Sivantos

Διαβάστε Επίσης