Δουλδέρης

Αποκατάσταση Ακοής

Αρχική Συνάντηση
Συμβουλευτική Ενημέρωση

Ρύθμιση
Ακουστικού
Βαρηκοΐας

Χρήση των
Ακουστικών
Βαρηκοΐας σας

Follow up και
Ολοκλήρωση
Ρύθμισης

Συνεχής
εξυπηρέτηση

Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι απλά ψηφιακές συσκευές που αγοράζονται. Αποτελούν εξελιγμένες ιατρικές συσκευές που ρυθμίζονται κατάλληλα με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ατόμου. Αυτό προϋποθέτει μια διαδικασία που αν δεν ακολουθηθεί σωστά, δεν θα έχετε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος που προσφέρουν τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία Δουλδέρης με βάση τα πρωτόκολλα του International Hearing Society (IHS), της Ακαδημίας Ακοής της Λυβέκης (AfH) και του προγράμματος “Ακοολογία – Νευροωτολογία” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας παρέχει μια ολοκληρωμένη επιλογή, εφαρμογή και ρύθμιση των ακουστικών βαρηκοΐας σας. Σε συνδιασμό με τις εγκαταστάσεις που βασίζονται σε Ευρωπαικές Προδιαγραφές, τον σύγχρονο ακοολογικό εξοπλισμό και το καταρτισμένο προσωπικό της εταιρείας, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Αποκατάστασης Ακοής.

Αρχική Συνάντηση
Συμβουλευτική
Ενημέρωση

Σκοπός της συνάντησης

Σκοπός της αρχικής συνάντησης είναι να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την ακοή σας. Μαθαίνουμε για τον τρόπο ζωής σας και μας εξηγείτε τις περιπτώσεις που δυσκολεύεστε να ακούσετε. Αποκτούμε μια ξεκάθαρη εικόνα των ακουστικών σας αναγκών, στόχων και προσδοκιών.
Η αρχική συνάντηση είναι η αρχή του δρόμου προς την ολοκληρωμένη ακοή. Θέτονται οι βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθούμε για να πετύχουμε ολοκληρωμένη ακοή.
Αναλύοντας την βαρηκοΐα και τις ανάγκες σας, θα σας προτείνουμε τα ακουστικά βαρηκοΐας που καλύπτουν βέλτιστα τις ανάγκες σας λαμβάνοντας υπ όψιν:

Τεχνολογία

Άνεση

Στυλ

Σχέση Τιμής Ποιότητας

Ρύθμιση
Ακουστικού
Βαρηκοΐας

Πως λειτουργεί το Real Ear Measurement;

Αφού καταλήξουμε στο κατάλληλο Ακουστικό για την Βαρηκοΐα σας ακολουθεί η αρχική ρύθμιση του με βάση την απώλεια ακοής σας. Αυτό το πετυχαίνουμε χρησιμοποιώντας την μέθοδο Real Ear Measurements REMs, απαραίτητη μέθοδο που μετράει την απόδοση των Ακουστικών Βαρηκοΐας ενώ είναι τοποθετημένα στο αυτί σας, κάνοντας την ρύθμιση τους εντελώς εξατομικευμένη στις δικές σας ανάγκες.

Βήμα 1

Τοποθετούμε στα αυτιά του παιδιού ειδικά ακουστικά με μαλακά και εύπλαστα σφουγγαράκια, ώστε να μπορέσουμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τον όγκο και την διάπλαση του ακουστικού πόρου μετρώντας τα επίπεδα ήχου που φτάνουν στο τύμπανο τους. Αυτή είναι η μέτρηση Real Ear που διαρκεί ελάχιστο χρόνο.

Βήμα 2

Αντί να εφαρμόσουμε τα Ακουστικά βαρηκοΐας στα αυτιά του παιδιού για ώρα, και να κάνουμε την βελτιστοποίηση της ρύθμισης, επιλέγουμε να την υπολογίσουμε.Έχοντας υπολογίσει τις ιδιαιτερότητες του ακουστικού πόρου του παιδιού μετράμε την απόδοση του Ακουστικού σε ένα δοχείο σταθερής χωρητικότητας με όγκο 2cc (coupler). Με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζεται αυτόματα μέσω εξειδικευμένου λογισμικού η διαφοροποίηση του συγκεκριμένου αυτιού από τον σταθερό όγκο 2 cc (Real Ear to Coupler Difference). Έχοντας αυτά τα δεδομένα, αναπαράγουμε μια σειρά βαθμονομημένων ήχων, όπως ομιλία ή μουσική και βελτιστοποιήσουμε την ρύθμιση με το Ακουστικό τοποθετημένο μέσα στο test box αντί για το αυτάκι του μικρού μας φίλου. Πετυχαίνουμε λοιπόν βελτιστοποιημένη εξατομικευμένη ρύθμιση, εύκολα και ξεκούραστα για το παιδί, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει με τα Ακουστικά στα αυτάκια του μέχρι να ολοκληρωθούν οι ρυθμίσεις. Μετράμε λοιπόν και εδώ την ακουστική ενίσχυση που φτάνει στα αυτιά σας από τα Ακουστικά διαμορφωμένη κατά συχνότητα και ένταση και την συγκρίνουμε με τον στόχο που θέσαμε στο 1ο βήμα.
Μπορούμε να δούμε ακριβώς τους ήχους που παράγονται από τα Ακουστικά και φτάνουν στα αυτιά του παιδιού και να ελέγξουμε εάν τα Ακουστικά ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες του.

Βήμα 3

Εφαρμόζουμε τα ακουστικά βαρηκοΐας στα αυτιά του παιδιού και επαληθεύουμε ότι η ρύθμιση μας συμπίπτει με τους στόχους που έχουμε θέσει. Ειδικά στα παιδιά είναι άκρως σημαντική η διαδικασία REM - RECD γιατί η διαφοροποιήσεις του αυτιού τους από τις προεπιλογές των αλγορίθμων προγραμματισμού των Ακουστικών είναι μεγάλες, άρα και οι αποκλίσεις των ρυθμίσεων σημαντικές.

Σωστός χειρισμός

Σας επιδεικνύουμε επίσης τον σωστό χειρισμό των Ακουστικών σας, ώστε να μπορείτε να το κάνετε με άνεση στο σπιτι σας. Η αρχική ρύθμιση των Ακουστικών είναι η αρχή του δρόμου προς την ολοκληρωμένη ακοή. Θέτονται οι βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθούμε για να πετύχουμε ολοκληρωμένη ακοή. Αυτό επιτυγχάνεται με την επαναληπτική ρύθμιση, οπού μας εξηγείται τις εντυπώσεις σας από τα Ακουστικά στα περιβάλλοντα της καθημερινότητας του πελάτη μας. Αυτό γίνεται με την χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων ρύθμισης Ακουστικών και τις γνώσεις του εξειδικευμένου προσωπικού μας. Η ρύθμιση γίνεται εξατομικευμένα για τον κάθε πελάτη μας, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του.

Χρήση των
Ακουστικών
Βαρηκοΐας σας

Όταν φοράμε πρώτη φορά ακουστικά βαρηκοΐας, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη χρήση τους, θα πρέπει να περάσει μια περίοδος προσαρμογής. Στο διάστημα αυτό, προτείνουμε να φοράτε τα Ακουστικά σας σταδιακά, κάθε μέρα από λίγη ώρα περισσότερο. Τις πρώτες μέρες χρήσης των ακουστικών, προτείνουμε να αποφύγετε χώρους με πολλούς και δυνατούς θορύβους. Εφόσον, περάσει η περίοδος προσαρμογής μπορείτε να φοράτε τα ακουστικά σας όλη την μέρα, σε όλα τα περιβάλλοντα.
Με την μέθοδο της προσαρμογής, επιτρέπουμε στα αυτιά μας να συνηθίσουν και την εφαρμογή των ακουστικών αλλά και την σωστή ακοή, που πλέον είναι στα φυσιολογικά επίπεδα. Η βαρηκοΐα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκύπτει σε μία μέρα, οπότε και η αποκατάσταση της έχει διάρκεια και εξοικείωση.

Τι θα αλλάξει;

Οι ομιλίες, η μουσική, η τηλεόραση θα ακούγονται πιο καθαρά και ευχάριστα. Θα ακούσετε πάλι ήχους του περιβάλλοντος σας που προηγουμένως δεν ακούγονταν καθόλου, όπως τον ήχο των βημάτων, τους δείκτες του ρολογιού ή το κελάϊδισμα των πουλιών. Επίσης, στην αρχή θα ακούγεται διαφορετικά και η ίδια σας η φωνή.
Θα συνηθίσετε γρήγορα τα καινούργια σας Ακουστικά και θα καταλάβετε εάν και τι μικροπροσαρμογές ρύθμισης πρέπει να γίνουν.

Follow up και
Ολοκλήρωση
Ρύθμισης

Κανονίζουμε επαναληπτικό ραντεβού 2 εβδομάδες μετά την αρχική ρύθμιση με σκοπό να μάθουμε πως τα πηγαίνετε με τα Ακουστικά Βαρηκοΐας σας

Αρχικά

Θα συζητήσουμε τους στόχους που είχαμε καθορίσει στην αρχική μας συνάντηση και θα δούμε κατά πόσο αυτοί επιτυγχάνονται με τα Ακουστικά σας. Αυτό θα μας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το πόσο επωφελείστε από την χρήση των Ακουστικών σας.

Στη συνέχεια

Εφόσον κρίνεται απαραίτητο θα κάνουμε μικροπροσαρμογές της αρχικής μας ρύθμισης ώστε να την εξατομικεύσουμε ακόμα περισσότερο στον πελάτη μας. Αυτή η διαδικασία της επαναληπτικής ρύθμισης κρίνεται πολύ σημαντική μακροπρόθεσμα καθώς σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε με τον βέλτιστο τρόπο για εσάς, τα Ακουστικά σας.

Τέλος

Αφού έχετε συνηθίσει τη χρήση των Ακουστικών σας και τα φοράτε όλη μέρα, ξανά κάνουμε μέτρηση Αναγνώρισης Ομιλίας και Λέξεων. Με τον τρόπο αυτό, βλέπουμε πρακτικά τη βελτίωση στη διάκριση ομιλίας με τη χρήση Ακουστικών Βαρηκοΐας και επαληθεύουμε την βελτίωση στην ακοή σας.

Συνεχής
εξυπηρέτηση

Μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης των Ακουστικών σας, μπορούμε να κανονίζουμε επαναληπτικές ρυθμίσεις όποτε το χρειάζεστε.

Επίσης μπορούμε να κανονίσουμε ετήσιο έλεγχο, ώστε να προσαρμόζουμε την ρύθμιση των Ακουστικών σας. Έτσι συνεχίζετε να επωφελείστε από την χρήση των Ακουστικών σας καθ’ όλη την διάρκεια ζωής τους.

Όλα τα Ακουστικά μας συνοδεύονται από 1 χρόνο εργοστασιακή εγγύηση

Ακόμα, παρέχουμε Service, τεχνικό έλεγχο και καθάρισμα των Ακουστικών σας καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους. Χάρη στο ολοκληρωμένο τμήμα Service που διαθέτουμε αναλαμβάνουμε όλες τις επισκευές των Ακουστικών από τυχόν βλάβες με συνέπεια και άριστο αποτέλεσμα.

5/5

Λύσεις για Παιδιά

«Εύκολη»
Ακοή

Εξαιρετική ποιότητα ήχου - 55 εκατομμύρια αυτόματες ρυθμίσεις κάθε ώρα για απόδοση ρεαλιστικής και γνήσιας ποιότητας ήχου σε κάθε περιβάλλον ακρόασης.

«Εύκολη»
Επιλογή

Επιλέξτε από μια πλήρη σειρά Ακουστικών Βαρηκοΐας που ταιριάζουν καλύτερα στη ζωή σας. Από το μικρότερο σε μέγεθος, έως το πιο δυνατό σε ενίσχυση, προσφέρουμε πληθώρα επιλογών για όλες τις ανάγκες.

Μικρές και ισχυρές
συσκευές ακοής

Ακουστικά βαρηκοΐας σχολαστικά και έντεχνα κατασκευασμένα που εφαρμόζουν σωστά την πρώτη φορά για άνετη χρήση όλη την ημέρα, διαθέσιμα για να καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος απώλειας ακοής.

Ένας ευκολότερος τρόπος
για να ακούσετε άτομα
που φορούν μάσκες

Με τη λειτουργία Edge βελτιστοποιείται άμεσα η ακοή με τη χρήση μάσκας, επιλέγοντας το αντίστοιχο πρόγραμμα

Χωρίς βουητό
ή σφύριγμα

Κορυφαίο σύστημα feedback canceller που παρέχει άνετη ακρόαση όλη την ημέρα.

Επαναφορτιζόμενα
ακουστικά βαρηκοΐας

Επαναφορτιζόμενες συσκευές με εξαιρετική ποιότητα ακοής έως και 24 ώρες με μία φόρτιση.

Ποιοτική
ακρόαση μουσικής

Ένας εντελώς νέος τρόπος για να βιώσετε τη μουσική προσαρμόσιμος μέσω εφαρμογής.

Ανθεκτικά, αξιόπιστα
ακουστικά βαρηκοΐας

Surface NanoShield, το πρωτοποριακό σύστημα αντοχής στο νερό, στο κερί και στην υγρασία, για προστασία και διασφάλιση ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας των Ακουστικών Βαρηκοΐας.

Τεχνική Νοημοσύνη
με αισθητήρες

Το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας στον κόσμο με τεχνητή νοημοσύνη και ενσωματωμένους αισθητήρες, που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα της υγείας του σώματος και του εγκεφάλου σας και με πρόγραμμα εντοπισμού πτώσης Fall Alert.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας;

Σε συνέχεια μιας σωστής επιλογής, εφαρμογής και ρύθμισης των ακουστικών βαρηκοΐας, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητα για να δώσετε στο παιδί με απώλεια ακοής μια επιπλέον ευκαιρία για επιτυχή μαθησιακή και κοινωνική ανάπτυξη.

  • Το παιδί να φοράει σταθερά τα ακουστικά βαρηκοΐας του τουλάχιστον 10 ώρες ημερησίως. Με τον τρόπο αυτό, δεν χάνεται η επαφή με το περιβάλλον και δέχεται πολλά και διαφορετικά ερεθίσματά που βοηθάνε στην γλωσσική ανάπτυξη του.

  • Κάντε με το παιδί σας πολλές συζητήσεις, διαφορετικών θεμάτων. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί να εξασκήσει τόσο την ακοή του, όσο και το λεξιλόγιο του.

  • Εκθέστε το παιδί σας σε πλούσια γλωσσικά περιβάλλοντα, π.χ. τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια, συνομιλίες.

  • Διαβάστε στο παιδί σας παραμύθια, αργά, καθαρά και με ευκρίνεια. Η ανάγνωση επιτρέπει επίσης στα παιδιά με απώλεια ακοής να μάθουν νέες ιδέες και έννοιες και να αναπτύξουν δεξιότητες συνομιλίας.

  • Ακούστε μαζί με το παιδί σας μουσική. Όλα τα παιδιά, από βρεφική ηλικία, ελκύονται από την μουσική. Η μουσική βοηθά στις πρώιμες δεξιότητες της ακοής και στην ανάπτυξη των κέντρων ακοής στον εγκέφαλο, που είναι υπεύθυνα για τη γλώσσα και τη μάθηση. Η συμμετοχή σε μουσικές δραστηριότητες έγκαιρα και με συνέπεια μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ικανότητας του παιδιού σας να ακούει με θόρυβο.

Επικοινωνία

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε

Έχετε κάποια απορία σχετικά με το ακουστικό σας; Θέλετε να κλείσετε κάποιο ραντεβού; Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.