Δουλδέρης

“Αόρατα” Ακουστικά Βαρηκοΐας – Invisible In the Canal (IIC)

Invisible In the Canal

“Αόρατα” Ακουστικά Βαρηκοΐας – Invisible In the Canal (IIC)

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των Ακουστικών Βαρηκοΐας, έχει οδηγήσει σε ακουστικά που καλύπτουν όλους τους βαθμούς απώλειας ακοής, συνδυάζοντας προηγμένο design και ελκυστικό μέγεθος. Τα μεγάλα, χωρίς design, μπεζ ακουστικά βαρηκοΐας ανήκουν στο παρελθόν.

Στις μέρες μας, το πιο μικρό Ακουστικό Βαρηκοΐας που υπάρχει είναι το λεγόμενο Invisible In the Canal (IIC). Πρόκειται για ένα ακουστικό ενδοκαναλικό, με εξελιγμένες ψηφιακές λειτουργίες, το οποίο έχει στο μέγεθος ενός κέρματος των 10 λεπτών και είναι απολύτως αόρατο στο μάτι.

Ένας μεγάλος αριθμός βαρήκοων ατόμων αναζητά αποκλειστικά το συγκεκριμένο Ακουστικό Βαρηκοΐας. Το «αόρατο» αυτό Ακουστικό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, ωστόσο υπάρχουν προϋποθέσεις για τη σωστή εφαρμογή του.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι οι εξής :

1. Καλύπτει βαρηκοΐες μικρού έως μεσαίου βαθμού

Λόγω του μικρού μεγέθους του, το Ακουστικό IIC δεν μπορεί να καλύψει βαρηκοΐες μεγάλου βαθμού. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να χωρέσει ο απαραίτητος μηχανισμός μέσα στο κέλυφος.

2.Η εφαρμογή του εξαρτάται από την ανατομία του κάθε ακουστικού πόρου

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, έτσι και ο κάθε ακουστικός πόρος. Ακόμα και αν το IIC ακουστικό καλύπτει το βαθμό βαρηκοΐας σας, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να γίνει σωστή εφαρμογή. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ακουστικός πόρος μπορεί είναι πολύ στενός ή πολύ κοντός σε μήκος. Υπάρχει περίπτωση στον ίδιο άνθρωπο ο δεξιός ακουστικός πόρος να διαφέρει ανατομικά από τον αριστερό.

Εφαρμογή Αόρατου Ακουστικού Βαρηκοΐας

3.Υπάρχει δυσκολία στον χειρισμό

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται αρκετά στον χειρισμό μικρών αντικειμένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να αποφευχθεί η επιλογή ενός IIC Ακουστικού βαρηκοΐας, καθώς ακόμα και η αλλαγή μπαταρίας καθίσταται αρκετά δύσκολη.

4.Μικρότερη διάρκεια μπαταρίας

Δεδομένου του μεγέθους του IIC Ακουστικού, η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι ιδιαίτερα μικρή σε μέγεθος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μπαταρία να έχει μικρότερη διάρκεια ζωής και να χρειάζεται πιο συχνά αλλαγή.

5.Παραγωγή κεριού στο αυτί

Το συγκεκριμένο Ακουστικό Βαρηκοΐας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω, εισέρχεται στον έσω ακουστικό πόρο. Η παραγωγή κεριού μέσα στον ακουστικό πόρο ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργικότητα του ακουστικού και σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται το κερί να κάψει ολόκληρο το κύκλωμα του ακουστικού.

Πριν προβείτε -λοιπόν- στην εφαρμογή του, είναι καλό να εξετάσετέ όλους του παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω. Το θετικό είναι πως ακόμα και αν το συγκεκριμένο Ακουστικό Βαρηκοΐας δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, υπάρχει σίγουρα εξατομικευμένη λύση για τη δικιά σας βαρηκοΐα.

Διαβάστε Επίσης