Δουλδέρης

7 σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα Aκουστικά Bαρηκοϊας

Seven-important-facts-hearing-aids

7 σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα Aκουστικά Bαρηκοϊας

Η ακοή είναι πολύ πιο σημαντική από ό, τι νομίζουμε. Μας επιτρέπει όχι μόνο να επικοινωνούμε, αλλά και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με αυτοπεποίθηση και επιτυχία.

Σήμερα, τα Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι ένας απαραίτητος καθημερινός σύντροφος για εκατομμύρια ανθρώπους. Τους συντροφεύει σε συνομιλίες με λίγους ή και πολλούς ανθρώπους, στη δουλειά, στην οικογένεια και στον ελεύθερο χρόνο τους. Τα εξελιγμέννα αυτά μηχανήματα ρυθμίζονται εξατομικευμένα από έναν επαγγελματία ακοής και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ακοή και κατανόηση. Επιπλέον, συμβάλουν στην προσωπική ευεξία, στη διανοητική ισορροπία και στη ψυχική υγεία. Επειδή μόνο όσοι ακούν καλά μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη ζωή.

Παρακάτω, παραθέτουμε 7 σημαντικά γεγονότα σχετικά με τα Ακουστικά Βαρηκοΐας και γιατί πρέπει να εκτιμούμε και να φροντίζουμε την εξαιρετικά πολύτιμη ακοή μας:

1. Οι άνθρωποι που ακούν καλά μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα:

Η επικοινωνία σημαίνει ομιλία, ακρόαση και κατανόηση. Στα βρέφη, η ακοή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ομιλίας. Αργότερα στη ζωή μας, είναι υπεύθυνη για να μπορούμε να ακούμε, να κατανοούμε και να ερμηνεύουμε με διαφορετικό τρόπο όλες τις έννοιες και αποχρώσεις στην ανθρώπινη επικοινωνία.

2. Όποιος ακούει καλά, έχει μια θετική στάση απέναντι στη ζωή:

Η ικανοποίηση και η αισιοδοξία συνδέονται στενά με τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα βρίσκουν το δρόμο τους γύρω από το περιβάλλον τους. Η καλή ακοή παίζει καθοριστικό ρόλο, διότι παρέχει εμπιστοσύνη στην αντιμετώπιση άλλων ανθρώπων και αποτρέπει παρεξηγήσεις.

3. Οι άνθρωποι που ακούν καλά έχουν λιγότερο άγχος:

Μια φυσιολογική ακοή διευκολύνει τις καθημερινές συζητήσεις, οι οποίες συχνά παρεμποδίζονται από θόρυβο στο παρασκήνιο και τα θορυβώδη περιβάλλοντα. Όποιος δεν καταλαβαίνει ή παρεξηγεί, πρέπει συχνά να κάνει ερωτήσεις, γίνεται ανασφαλής και καταλήγει σε αγχωτικές καταστάσεις που βλάπτουν μόνιμα την ευημερία και την υγεία του. Από την άλλη πλευρά, τα Ακουστικά Βαρηκοΐας βοηθούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακοής και της κατανόησης.

4. Όποιος ακούει καλά, έχει αυτοπεποίθηση:

Η αναγνώριση και αποδοχή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσωπική μας εμφάνιση και την επίδρασή της στους ανθρώπους. Η λειτουργική ακοή παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια για προσανατολισμό και επιτυχή συμμετοχή σε συνομιλίες. Έτσι, ενισχύει την αυτοπεποίθηση.

5. Οι άνθρωποι που ακούν καλά, είναι πιο επιτυχημένοι:

Η δουλειά μας και η προσωπική μας ζωή – σήμερα – διαμορφώνονται με την επικοινωνία περισσότερο από ποτέ. Επομένως, μια λειτουργική ακοή είναι απόλυτη ανάγκη για επαγγελματική εξέλιξη. Επίσης, οι προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις ευδοκιμούν στην αψεγάδιαστη ακοή και ακρόαση, καθώς και στην σαφή κατανόηση και κατανόηση.

6. Όποιος ακούει καλά πάντα, έχει τον σωστό προσανατολισμό:

Με τα μάτια μας βλέπουμε αυτό που υπάρχει μπροστά μας. Ένα τεράστιο μέρος της ανθρώπινης ικανότητας προσανατολισμού παρέχεται από τα αυτιά και την ακοή χώρου. Σε περιπτώσεις όπου είναι δύσκολη η ορατότητα ή στο σκοτάδι, τα αυτιά αναλαμβάνουν ολόκληρη τη διαδικασία του προσανατολισμού μας.

7. Οι άνθρωποι που ακούν καλά είναι ικανοί:

Τα αυτιά είναι ενεργά όλο το εικοσιτετράωρο και παρακολουθούν πολλά σημαντικά σημεία της ζωής χωρίς να χρειάζεται να ελέγχονται συνειδητά. Όταν η ακοή επιδεινώνεται, ένα άτομο δεν μπορεί πλέον να ανιχνεύει κινδύνους, να προσανατολιστεί ή να κατανοήσει αυτόματα το θόρυβο. Η εστίαση στους συνομιλητές ή σε συγκεκριμένες πηγές ήχου απαιτεί προσοχή και ενέργεια. Η χρήση Ακουστικών Βαρηκοΐας διασφαλίζει την πλήρη ακοή.

Συνεπώς, ο κλάδος των Ακουστικών Βαρηκοΐας δεσμεύεται στην συστηματική πρόληψη της ακοής. Αυτό περιλαμβάνει στοχευμένη εκπαίδευση σχετικά με τη σημασία της ακοής και τους κινδύνους της απώλειας ακοής. Οι επαγγελματίες ακοής προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες, παρέχοντας δωρεάν δοκιμές ακοής στο πλαίσιο της προφύλαξης έως και την εξατομικευμένη εφαρμογή και ρύθμιση των Ακουστικών Βαρηκοΐας .

Πηγή Sivantos

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ.

Διαβάστε Επίσης